Fotografering i kirken

Må man fotografere, filme eller optage lyd under en gudstjeneste eller kirkelig handling?

Må man lægge brudens og brudgommens ja og præstens tale ud på Facebook?

Der er store øjeblikke i livet, som bare skal opleves i nuet og som falmer lidt, når man ser dem bagefter på billeder. Men det er nu også festligt at genopleve en stor dag ved at se på billederne derfra bagefter. Mange af livets store øjeblikke fejres i kirkerummet. Der er imidlertid mange hensyn at tage, når man er i kirken og er med til gudstjeneste eller en kirkelig handling, dvs. bryllup, dåb, konfirmation og begravelse. Vores erfaring er, at det er bedst at foretage fotograferingen efter gudstjenesten eller den kirkelige handling. Her kan man frit stille op og få den rigtige vinkel med. Her forstyrres ingen af blitz etc. og man risikerer ikke som kirkegæst og menighed ufrivilligt at komme med på andres private billeder.

I nogle kirker er det ikke tilladt at tage billeder i kirken, mens der er en fejring i gang. Vi vil i Svogerslev imidlertid godt give mulighed for at tage nogle få billeder på særligt anviste tidspunkter.

Ved dåb i gudstjenesten må der fra første bænk tages 2 billeder af en person, forældrene har valgt.

Ved bryllupper må alle filme bruden, når hun kommer ind og parret, når det går ud, hvis de er indforstået med det, men de vælger 1 person, der tager 3 billeder undervejs – efter præstens anvisning.

Ved bisættelser og begravelser må der tages billeder af kisten inden de pårørende ankommer til kirken og efterfølgende af blomsterne, når alle har forladt kirken, men ikke undervejs.

Fotos er til brug i familiens sammenhæng. Fotos eller videoklip må ikke offentliggøres på Facebook, YouTube eller andre medier, med mindre de pågældende personers tilladelse er indhentet. Præstens tale må ikke filmes. Det er ikke så sjovt for brudeparret, at deres store øjeblik er lagt ud på Facebook allerede før de selv er trådt ud af kirken.

Generelt henstiller vi til, at fotografering gøres diskret og uden at forstyrre det vi er sammen om. Der fotograferes fra ens plads på kirkebænken.

Velkommen i kirken.