Konfirmation

INDSKRIVNING TIL KONFIRMATIONSFORBEREDELSE 2025

Klik her for at komme direkte til formularen 
(Der åbnes for tilmeldinger 1. juni 2024)

Konfirmationsdatoer 2025

A- klassen søndag den 11. maj

B-klassen lørdag den 17. maj

C-klassen søndag den 18. maj

Generelt om konfirmation i Svogerslev Kirke - gældende fra 2025

Det normale system, når der typisk er 3 klasser er:

A-klassen: Søndag før St. Bededag

B-klassen: Lørdag efter St. Bededag

C-klassen: Søndag efter St. Bededag

I tilfælde af at der kun er to klasser, samles konfirmationerne i St. Bededagsweekenden.
(A-klassen om lørdagen og B-klassen om søndagen)

Store Bededag falder hvert år den fjerde fredag efter påske og er fra 2024 ikke længere en helligdag.

Hvis skolen ved skolestart, det år hvor klasserne starter konfirmationsforberedelse, melder ud at klasserne måske bliver samlet fra tre til to klasser, fastholder vi den oprindelige konfirmationsdato i kirken af hensyn til familiernes planlægning.

Datoerne kan man hermed regne med for de næste to år af hensyn til bestilling af lokale. 

Som i mange kirker foregår konfirmationen klassevis. Dvs. at man ikke kan melde sig tilfældigt ind på en konfirmationsdato. Det kunne ellers være et  fint tilbud i forhold forskellige familiehensyn.  Det skyldes bla. at den præst, der har forberedt en klasse, har et særligt forløb med et hold. Præst og konfirmand lærer hinanden at kende og konfirmationen bliver en fin afslutning på den fælles forberedelsestid. 

At der ikke kan vælges frit mellem flere datoer skyldes også, at kirken er en af landets mindste kirker og dermed har få bænkepladser.  For at gøre pladsfordelingen så retfærdig som mulig, er det nødvendigt at have lige mange (ca. maks. 10- 11)  konfirmander pr konfirmation. Derfor er kirken nødt til at sætte klasserne ind på en dag, da det ellers ville først til mølle -princippet, og dermed alligevel ikke et frit valg for de fleste.

I et sogn med 1½ præst er det ikke pt muligt at tilbyde ekstra konfirmationsdage af hensyn til kirkens aktiviteter i øvrigt.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse består af samtale om tekster i biblen, om emner som næstekærlighed, tilgivelse, tro, gudsbilleder, forholdet mellem tro og videnskab.  Forberedelsen foregår som morgentimer frem til jul. Efter nytår vil der være 3 hele dage samt nogle ekstra arrangementer. De 3 hele dage opsamler 1 måneds lektioner og det er vigtigt ikke at lægge rejser ind i de uger. Derudover film, ture, gæster af unge, der har været ude at rejse med kirken, vandreture og kreative projekter.