Konfirmation

Præst og konfirmand stregtegning

INDSKRIVNING TIL KONFIRMATIONSFORBEREDELSE

TIRSDAG DEN 20. JUNI KL. 16.30 til 17. 15 OG ONSDAG DEN 21. JUNI KL. 17-18

Mød op i Sognegården og hør om konfirmationsforberedelsen. I forbindelse med den aflyste Store Bededag i 2024 tilbyder vi konfirmation lørdag formiddag d. 27. april, men holder også konfirmation fredag d. 26. april, hvis det ønskes. Vi vil gerne have en tilkendegivelse af jeres ønsker - så vidt muligt ved indskrivningsmødet.
Her vil vi også orientere om den formelle indskrivning via kirkens hjemmeside.

Klik her for at komme direkte til formularen (muligt fra den 1. juni)

Konfirmationsdatoer 2024

A-klassen* fredag den 26. april (St. Bededag) samt lørdag den 27. april

B-klassen søndag den 28. april

 

*I 2024 tilbyder vi for A-klassen, for dem der ønsker det, en konfirmationsgudstjeneste St. Bededag - tidspunkt er endnu ikke fastlagt. Alternativ dato bliver lørdag den 27. april om formiddagen.

Generelt om konfirmation i Svogerslev Kirke - gældende fra 2025

Det normale system, når der typisk er 3 klasser er:

A-klassen: Søndag før St. Bededag

B-klassen: Lørdag efter St. Bededag

C-klassen: Søndag efter St. Bededag

I tilfælde af at der kun er to klasser, samles konfirmationerne i St. Bededagsweekenden.
(A-klassen om lørdagen og B-klassen om søndagen)

Store Bededag falder hvert år den fjerde fredag efter påske og er fra 2024 ikke længere en helligdag.

Hvis skolen ved skolestart, det år hvor klasserne starter konfirmationsforberedelse, melder ud at klasserne måske bliver samlet fra tre til to klasser, tilbyder vi at fastholde den oprindelige konfirmationsdato i kirken.

Datoerne kan man hermed regne med for de næste to år af hensyn til bestilling af lokale. 

Som i mange kirker foregår konfirmationen klassevis. Dvs. at man ikke kan melde sig tilfældigt ind på en konfirmationsdato. Det kunne ellers være et  fint tilbud i forhold forskellige familiehensyn.  Det skyldes bla. at den præst, der har forberedt en klasse, har et særligt forløb med et hold. Præst og konfirmand lærer hinanden at kende og konfirmationen bliver en fin afslutning på den fælles forberedelsestid. 

At der ikke kan vælges frit mellem flere datoer skyldes også, at kirken er en af landets mindste kirker og dermed har få bænkepladser.  For at gøre pladsfordelingen så retfærdig som mulig, er det nødvendigt at have lige mange (ca. maks. 10- 11)  konfirmander pr konfirmation. Derfor er kirken nødt til at sætte klasserne ind på en dag, da det ellers ville først til mølle -princippet, og dermed alligevel ikke et frit valg for de fleste.

I et sogn med 1½ præst er det ikke pt muligt at tilbyde ekstra konfirmationsdage af hensyn til kirkens aktiviteter i øvrigt.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse består af samtale om tekster i biblen, om emner som næstekærlighed, tilgivelse, tro, gudsbilleder, forholdet mellem tro og videnskab.  Derudover film, ture, gæster af unge, der har været ude at rejse med kirken, vandreture og kreative projekter.